Olympialaiset

Suomen joukkue

Sotsi Joukkue Ekat Valinnat

Suomen joukkueessa Sotšin olympialaisissa on 104 urheilijaa. Lisäksi on nimetty kolme kotiinjäävää varaedustajaa.

Suomen joukkueen valinnoissa noudatettiinn ns. ”jatkuvan valinnan” periaatetta, eli urheilijoita voitiin valita sitä mukaa kun valintakriteerit täyttyivät. Näin urheilijoille haluttiin taata paras mahdollinen valmistautuminen itse kisoihin. Valintoja on julkistettu 30.10., 16.12, 13.1. ja 20.1. ja 27.1. Jääkiekkomaajoukkueet nimettiin 18.12. (naiset) ja 7.1. (miehet).

Lähtökohtana oli saada olympialaisiin parhaat ja menestyspotentiaalia omaavat urheilijat, jotka ovat kisoissa kauden parhaassa tuloskunnossa.

Olympialaisiin voitiin valita urheilijat, joilla oli kansainvälisten näyttöjen (lähtökohtaisesti lajin kausien 2012–2013 ja 2013–2014 MM-kilpailut, maailmancup-kilpailut ja maailmanranking) perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua henkilökohtaisessa kilpailussa 16 parhaan joukkoon. Jos viestijoukkueella tai joukkuekilpailussa oli kansainvälisten näyttöjen perusteella realistinen mahdollisuus sijoittua kahdeksan parhaan joukkoon, voitiin joukkuetta täydentää urheilijalla, joka ei täytä henkilökohtaisen kilpailun kriteereitä. Rimaa oli nostettu aiempaan verrattuna, mutta joukkueeseen voitiin valita harkinnalla myös uransa nousujohteisessa kehitysvaiheessa olevia urheilijoita, jotka arvioidaan tulevaisuuden menestyjiksi.

Huippu-urheiluyksikkö valitsi urheilijat lajien kanssa tehdyn valmistelun pohjalta, jonka jälkeen Olympiakomitean hallitus kirjasi ne.