Mistä on kyse?

Meillä on unelma, että mahdollisimman moni suomalainen lapsi innostuu urheilusta ja mahdollisimman monelle lapselle syntyy edellytykset urheilijaksi kasvamiselle.

 

Kotikouluseura

Lasten urheilun suomalainen malli

Lasten urheilun suomalainen malli on asiantuntijoiden yhteistyön tulosta. Mallin taustalla on käsite "urheilijan polku",  joka on syntynyt huippu-urheilun muutosryhmän tutkimustyön seurauksena. Tarkoituksena on nostaa urheilija keskiöön ja samalla tunnistaa, että jokaisen urheilijan matka urheilijaksi kasvamiselle alkaa jo lapsuudessa.

Lapsena ei tarvitse tietää, haluaako isona urheilijaksi vai ei. Myöskään aikuisten ei siitä kannata kantaa huolta. Tärkeintä on , että urheileva lapsi on keskiössä ja lapsen lähipiiri koti, koulu ja seura yhteistyössä mahdollistavat urheilijaksi ja liikkujaksi kasvun.

Tiesitkö, että urheilijaksi kehittyäkseen lapsi tarvitsee vähintään 20 tuntia liikuntaa viikossa?

20 tuntia voi kuulostaa paljolta, mutta hyvä uutinen on se, että lähtökohtaisesti jokainen lapsi on luonnostaan innostunut liikkumisesta. Hyvä uutinen on sekin, että jokainen yli 10 minuuttia kestävä reipas liikkumishetki kerryttää kokonaisliikkumismäärää.

Lapsen tulee saada liikkua paljon omaehtoisesti, johon kuuluu monipuolisesti ulkona leikkimistä, kavereiden kanssa peuhaamista tai muuta vapaamuotoista toimintaa. Sen rinnnalla laadukas ohjattu harjoittelu ja kilpailu eri lajien parissa on tärkeää.

Reppu Täyteen Menestyksen Mahdollistajia